За Нас

Историята

Семейна компания, създадена през 1968 г. като текстилен и мебелен производител.

Стартирали като специалисти в производството на висококачествени хавлиени кърпи, разширихме асортимента през годините, като въведохме технологични линии за производство на различни видове одеала, а от 2016-а – и на постелъчно бельо. Всички продуктови групи се характеризират с вътрефирмено “ноу-хау” и революционни иновации в параметрите на изделията, с което компанията ни придоби позиции на предпочитан и ценен производител в Европа и Америка.

Нашите 4 производствени бази са разположени в сърцето на България – в градовете Велико Търново и Твърдица, където ние заедно с нашия многоброен екип от 460 души, работим професионално и с ентусиазъм върху иновационните ни проекти и впечатляващ асортимент.

АГЛИКА е единственият производител в света, който разполага с всички съществуващи технологии за производство на хавлиени кърпи.

Разполагаме с база и във Флорида, САЩ. Повече за това – /www.aglikausa.com/.

Гордеем се с нашите уникални производствени линии за дигитално печатани кърпи, одеала и спално бельо, които ни позволяват да произвеждаме бързо, в малки количества и модерен дизайн, изделия с изключително качество.

В края на 2014 г. АГЛИКА беше отличена от Президента на Р. България г-н Р. Плевнелиев като най-иновативната компания за годината в сектор “Текстил”. В края на 2016 г. АГЛИКА бе отличена за Най-добра българска фирма.
Нашият богат асортимент от хавлиени кърпи, халати, одеала, спални комплекти, олекотени завивки, възглавници, покривала и др. ние с внимание и стил подреждаме в РИТЕЙЛ/и Мебели/, ХОРЕКА, ПРОМО и ПЛАТОВЕ, групи.

Качеството не е еднократен акт, а навик

Ние вярваме

Ние вярваме в бизнес средата, която има положителни резултати за всички, които са част от нея, в приятелските взаимоотношения между компаниите, на които доставяме, в пиенето на чаша кафе с нашите колеги и на бира – с нашите партньори. Вярваме, че всички сме човеци и по тази причина винаги ще бъдем до вас, съдействайки ви с отговорност, разумни съвети и специално внимание.

Мисията ни

Нашата мисия винаги е била свързана с идеите и разработването на иновативни технологии и продукти, да създаваме асортимент, който е не само атрактивен, а и с по-добри характеристики от стандартните алтернативи. Вярваме, че никога не трябва да спираме да работим върху качеството дори и когато покриваме най-високите тест-показатели.

За нас съществуват 3 стратегически отправни точки, които са задължителни, за да бъдем успешни: нов асортимент, нов асортимент, нов асортимент! Да бъдем иноватори – това е нашето призвание!

Философията ни

Управляваме компанията си, като не следваме строги рамки и не робуваме на възприетия официално йерархичен принцип, без това да се квалифицира като ниска култура на принципни практики. Винаги се опитваме да въвлечем нашия екип в идеите и целите ни, защото вярваме, че само по този начин ще можем да задържим вниманието им по-близо до нашето бъдеще и планове за развитие. Заедно сме силни и вървим с увереност и непоколебимо, доверявайки се в професионалния опит, талант и възможности на нашия невероятен екип!

Да се запознаем!

Нашите брошури, каталози и новини могат лесно да бъдат открити в сайтовете ни, социалните мрежи. Можете да държите в ръцете си на хартиен носител, ако поръчате. Разбира се, при възникнали въпроси винаги можете да се свържете с нас чрез електронната ни поща или по телефон. Ние ще отговорим в рамките на работния ден.